MySafety oroas av ökande antal id-kapningar

mySafetyVi lever i en uppkopplad tidsålder vilket på många sätt förenklar vår vardag och har gjort världen mindre. Men allting har en baksida och på internet frodas även brottsligheten. Säkerhetsföretaget mySafety erbjuder en rad tjänster för att göra livet online säkrare, till exempel försäkringar mot identitetsstöld och skydd mot nättrakasserier.

mySafety kämpar dagligen för att öka medvetandet hos allmänheten om brottslighet på internet. En ny undersökning från TNS Sifo visar att mySafety har all anledning till att intensifiera sitt arbete. Under det senaste året har nämligen ID-stölder bland unga ökat med över 40 procent. mySafety är oroade över utvecklingen och menar att unga vuxna måste bli bättre på att skydda sig. Jämfört med äldre utnyttjar unga internet i en mycket högre grad och detta borde leda till en högre vaksamhet. Uppenbarligen verkar så inte vara fallet och kanske borde fler ungdomar införskaffa någon av de många tjänster mySafety erbjuder.

Det finns en lösning

Trots de nedslående siffrorna verkar mySafetys kunskapsspridande arbete nå fram till mottagarna. Trots ökningen av ID-stölder är det få svenskar som inte känner till begreppet. Enbart tre procent ställer sig helt oförstående till begreppet och mer än tre fjärdedelar har god kunskap om vad det innebär. Innan myndigheterna får rätsida på problemet kan det vara en god idé att införskaffa till exempel ett ID-skydd i kombination med DigitalSkydd från mySafety. Det erbjuder ett fullgott skydd mot i stort sett alla former av ID-stölder. Andra saker som kan vara värt att tänka på är att sätta ett lås på brevlådan och vara noggrann med att inte dela med sig av personuppgifter online.

mySafety hoppas nu att trenden med ett ökande antal ID-stölder skall sjunka på sikt. På internet är person- och bankuppgifter en ren handelsvara bland kriminella. Företag som mySafety behövs allt mer när frågan om säkerhet på internet blir allt viktigare.

MySafety oroas av ökande antal id-kapningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s