mySafety, din online-säkerhet

De senaste åren har tryggheten i offentliga miljöer ökat för många. Samtidigt har brott på till exempel internet ökat kraftigt; kunskapen om detta har tyvärr inte ökat i samma takt, vilket brottslingarna är medvetna om och utnyttjar. Det här är något som mySafety arbetar mot och vill informera om. Tidigare i våras åkte mySafety ut på informationsturné, där företaget bland annat diskuterade hur brottsligheten på internet ska hanteras. mySafety höll seminarier i flera svenska städer, och bjöd in människor för att få reda på hur man kan samverka med myndigheter och andra aktörer för att öka säkerheten och tryggheten.

mySafety har tagit fram flera försäkringar mot brott som framför allt sker online. En av försäkringarna som mySafety säljer heter DigitalSkydd och är en försäkring mot näthat. Näthat är ingen juridisk term i sig, utan ett samlingsnamn för flera olika typer av brott, som alla sker över internet. Förtal, hot och publicering av bilder är vanliga sätt som man begår brott över internet. mySafety har även försäkringar mot identitetsstölder och ID-kapningar, vilket tyvärr även det har ökat de senaste åren. Både företag och privatpersoner kan utsättas för dessa brott, och mySafety har utarbetat försäkringar för båda dessa grupper.

Var säker på webben
mySafetys försäkringar är ingen lösning på hela problemet, men är ett steg på vägen, och kan vara väldigt skönt att ha för den som blir utsatt. Det kan vara skönt att kunna få hjälp och stöd vid behov, särskilt om man är ovan vid detta och inte vet var man ska vända sig. mySafety sköter allt åt dig; blir du utsatt för näthat, identitetsstöld, förtal eller liknande, så ringer du bara till mySafety så sköter de kontakt med polis och andra myndigheter åt dig. mySafety hjälper dig även att spärra konton, radera kommentarer, spärra kort och identitetskort, och allt som följer med denna typ av brott.

mySafety har sedan 1999 arbetat för att skapa en större och bredare vardagssäkerhet för både företag och privatpersoner, både genom förebyggande åtgärder och insatser efter att något har skett. mySafety har idag över en miljon kunder som har tecknat någon av företagets försäkringar mot bland annat ID-kapningar, identitetsstölder samt förtal över internet. mySafety var först i branschen med försäkringar mot bland annat identitetsstölder och internetrelaterade brott. my Safety finns i sex länder i Europa med huvudkontor i Stockholm.

Läs mer om mySafety på mySafety bloggen här.

mySafety, din online-säkerhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s